Hoofdgerecht
4 personen

Baklap met peper-limoenkruiden en tomatensalsa en aardappelpuree


Ingrediënten:
1 rode ui

1 teentje knoflook
1 groene peper
4 tomaten (tros)
1 limoen (bij voorkeur biologisch)
4 baklappen (à 100 gram)
1 theelepel 5 kruidenpoeder
2 eetlepel olie
snufje zout
peper (versgemalen)


Omdat er geen limoen was heb ik het gerecht bereid met citroen

Bereiding
Pel en snipper de ui en het teentje knoflook. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de rest in dunne ringetjes. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Boen de limoen onder stromend water schoon, rasp de groene schil dun af en pers de limoen uit.
Schep de ui met knoflook, de groene peper, de tomaat, 2 eetlepels van het limoensap, het vijfkruidenpoeder, peper en zout naar smaak en ½ eetlepel van de olie door elkaar. Zet de tomatensalsa tot gebruik in de koelkast.
Roer het limoenrasp en 2 theelepels van het sap door de rest van de olie en roer er 1 theelepel versgemalen peper door. Wrijf het vlees ermee in en leg ze tot gebruik, afgedekt in de koelkast.
Rooster het vlees op het rooster boven een gloeiende barbecue in 5-8 minuten aan beide kanten naar wens rosé of gaar. Of bak ze in een pan. Bestrooi na bereiding met zout naar smaak. Serveer met de tomatensalsa en aardappelpuree.

Bron: vlees.nl