Hoofdgerecht
4 personen
Asperges flamande (klassiek recept)
Ingrediënten:
Asperge flamande
2.5 l water
150 g geklaarde boter
1 foelie
zout
3 pond asperges
8 eieren
1 bosje peterselie
4 plakken beenham à 100 g per stuk
Krielaardappeltjes
Breng een pan met het water,
een klontje boter, foelie en een snufje zout aan de kook. Schil de asperges,
snijd circa 3 centimeter van de onderkanten af en kook de asperges ca. 15
minuten in een aspergepan. Probeer aan het eind van de kooktijd of ze al
beetgaar zijn, anders moeten ze nog ietsje langer.
Zet de eieren op in een pan met koud water en kook ze
in acht minuten hard. Laat de eieren schrikken in koud water maar laat ze niet
afkoelen. Pel de eieren en prak ze fijn. Pluk en hak de peterselie en meng de
peterselie door de geprakte eieren.
Kook ook de schillen en de eindstukjes een kwartiertje
en verwarm in dit water de plakken ham circa 10 min. Kook ook de krieltjes
Smelt de boter au bain-marie en schep de witte laag
(eiwitten) van de gesmolten boter. Je houd dan geklaarde goudgele boter over.
Haal de asperges uit het vocht, laat ze uitlekken op keukenpapier en verdeel ze
direct over de (voorverwarmde) borden. Verdeel het ei , de ham en de krieltjes
op het bord en schep de geklaarde boter over de asperges en de krieltjes.
Serveer direct.
Bron: 24 Kitchen, recepten van Rudolph van Veen