Hoofdgerecht
4 personen

Artisjokkengnocchi met eendenborst en honingjus


Ingrediënten

500 g kruimige aardappels, schoongeboend

1 blik artisjokbodems (185 g), uitgelekt

1 eierdooier

ca. 125 g tarwebloem

4 eendenborstfilets

2 eetlepels olijfolie

150 ml rode wijn

2 eetlepels vloeibare honing

1 eetlepel tijmblaadjes

Bereiden

 

Kook de aardappelen gaar, giet ze af en laat ze even staan. Pel de schil eraf en maal ze met de artisjokbodems fijn in de keukenmachine. Roer de eidooier en zout naar smaak door de puree en voeg bloem toe tot een samenhangend deeg ontstaat. Verdeel dit in vieren. Rol elke portie op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rol van 1 cm dikte. Snijd er stukjes van 2 cm van. Snijd de vetkant van de eendenborst kruislings in. Bestrooi het vlees met zout en (versgemalen) peper. Verhit de olie en bak de filets op de vetkant in 4-6 minuten bruin. Draai ze en bak ze nog 3-4 minuten tot ze bruin zijn en rosé vanbinnen. Laat de filets in aluminiumfolie rusten. Kook de gnocchi in ruim kokend water met zout in 2-3 minuten gaar, tot ze bovendrijven. Schep ze eruit. Giet het bakvet af, op 2 eetlepels na, voeg wijn en honing toe. Schraap de aanbaksels van de bodem. Laat de jus inkoken en roer de tijm, zout en peper naar smaak erdoor. Meng de gnocchi met de jus. Serveer er eendenborst in plakjes bij.

 

Bron: Allerhande no. 10, 2008

 

De foto rechtsboven is zoals de AH het gerecht heeft afgebeeld.

De foto onder is Joost's uitvoering