Hoofdgerecht
4 personen
Arroz de Peixe
Ingrediënten:
Grote garnalen (8-12 stuks)
Zeeduivel, 6 ons in grote brokken
Olijfolie, 4-5 eetl
Uien, 2 st in kleine stukjes
Knoflook, 6 teentjes uitgeperst
Sugocasa, 250 ml
Koriander, flinke bos in stukjes
Peterselie, fijn gesneden
Gevogeltefond en visfond, pot elk 350 ml
Glas witte droge wijn
Zout en peper
Pimento doce (zoete paprikapoeder, 2 eetl
Tarly, pak 250 g
(het is een recept met rijst maar ik heb zelf in
Portugal Tarly erbij gegeten dus ik verander het recept een beetje. Ook de
kipfilet doe ik er niet in. Ik heb Sugocasa gebruikt in plaats van tomaat.
Tomaten vind ik minder van smaak in Nederland dan in bijvoorbeeld Portugal).
Bak in een pan (ik gebruikte een grote wok) de ui en de
knoflook plus de helft van de koriander en de peterselie laat het 5 min
sudderen. Dan de tomaat en de wijn, zout en peper en een halve eetl
paprikapoeder. Als het kookt de bouillon erbij en de Tarly. Opnieuw aan de kook
brengen en dan op laag pitje laten sudderen. Leg de visbrokken erop. Na 10
minuten de rest van de koriander en de garnalen. Zorg dat het nat blijft, het
vocht is echt lekker. Na nog eens 10 minuten even proeven en met zout en peper
op smaak brengen. Met wat brood erbij (om in de saus te dopen) een heerlijk
gerecht. We gingen door met de Pinot Grigio van het voorgerecht.