Hoofdgerecht
4 personen

Arroz de Peixe


Ingrediënten:

Grote garnalen (8-12 stuks)

Zeeduivel, 6 ons in grote brokken

Olijfolie, 4-5 eetl

Uien, 2 st in kleine stukjes

Knoflook, 6 teentjes uitgeperst

Sugocasa, 250 ml

Koriander, flinke bos in stukjes

Peterselie, fijn gesneden

Gevogeltefond en visfond, pot elk 350 ml

Glas witte droge wijn

Zout en peper

Pimento doce (zoete paprikapoeder, 2 eetl

Tarly, pak 250 g

 

(het is een recept met rijst maar ik heb zelf in Portugal Tarly erbij gegeten dus ik verander het recept een beetje. Ook de kipfilet doe ik er niet in. Ik heb Sugocasa gebruikt in plaats van tomaat. Tomaten vind ik minder van smaak in Nederland dan in bijvoorbeeld Portugal).

 

Bak in een pan (ik gebruikte een grote wok) de ui en de knoflook plus de helft van de koriander en de peterselie laat het 5 min sudderen. Dan de tomaat en de wijn, zout en peper en een halve eetl paprikapoeder. Als het kookt de bouillon erbij en de Tarly. Opnieuw aan de kook brengen en dan op laag pitje laten sudderen. Leg de visbrokken erop. Na 10 minuten de rest van de koriander en de garnalen. Zorg dat het nat blijft, het vocht is echt lekker. Na nog eens 10 minuten even proeven en met zout en peper op smaak brengen. Met wat brood erbij (om in de saus te dopen) een heerlijk gerecht. We gingen door met de Pinot Grigio van het voorgerecht.

Bron: Smulweb