Bijgerecht
4 personen
Champignons en peultjes
Peulen en champignons zijn een onverwachte, maar erg lekkere combinatie. Dit is een recept voor de smaak van de groenten op zich; het sterke van de champignons vult de zoete zachtheid van de peultjes perfect aan. Er is ook geen saus, want de champignons nemen al het vocht van de peulen op zodat er helemaal niks van smaak verloren gaat.
Ingrediënten
250 g champignons
200 g peultjes
zwarte peper en zout naar smaak
50 g boter
een soeplepel olie
Voorbereiding
Aan peulen heb je bijna geen schoonmaak. Was ze en lat ze goed uitlekken. Maak de champignons schoon en snij ze kruisgewijs in vier, de grotere eventueel in zes of acht stukken.
Bereiding
Doe de olie en de boter in een pot met dikke bodem en laat die goed heet worden. Doe de champignons erin en roerbak tot er vocht uitkomt. Kruid met flink peper en zout.
Voeg de peulen toe en roerbak nog een paar minuten. Zet dan het vuur laag en doe een goedsluitend deksel op de pot. laat ongeveer twintig minuten zachtjes stoven.
Proef of de peultjes gaar zijn. Kruid eventueel nog af met peper en zout.