Bijgerecht
4 personen
Witlof met ham uit de oven
Ingrediënten
800 g witlof
200 g Limburgse achterham
175 g geraspte oude kaas 48+
2 tl gedroogde tijm
30 g ongezouten boter (of margarine)
55 g amandelschaafsel
Verwarm de oven voor op 200
°C. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte
doormidden. Verwijder eventueel de harde kern. Breng een pan water met eventueel
zout aan de kook en kook het witlof 8 min.
Halveer ondertussen de plakjes ham in de lengte. Giet
het witlof af, druk in een vergiet zo veel mogelijk vocht eruit en wikkel elke
helft in een plakje ham.
Verdeel achtereenvolgens de witlofrolletjes, kaas,
tijm, de boter in klontjes en het amandelschaafsel over de ovenschaal. Bak ca.
15 min. in het midden van de oven.