Bijgerecht
4 personen

Truffelsaus


Ingrediënten

15 gram reuzel of boter
2 sjalotjes, fijn gesneden
1/2  ui, gesnipperd
7,5 gram bloem
½ fles Pinot Gris van goede kwaliteit
1/2  liter vleesbouillon
Zout & Peper
20 g gram verse truffel
1 eetlepels Peterselie, fijn gesneden
 
Verhit in een zware braadpan de reuzel (of boter), roer de sjalotjes en de ui erdoor en bak ze tot ze zacht maar niet bruin zijn.
Roer de bloem erdoor en bak het geheel boven laag vuur tot het mengsel bruin begint te worden.
Roer de wijn, bouillon erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Breng alles aan de kook en laat het 1 uur zonder deksel op de pan pruttelen.
Af en toe roeren.
Laat de vloeistof tot de helft inkoken.
Giet de saus door een zeef in een andere pan.
Schaaf de truffels in dunne plakjes en doe deze bij de saus.
Laat de saus nog 4 minuten zachtjes doorkoken. Proef de saus en voeg evt. nog wat zout / peper toe.
Serveer de saus bij het vlees en strooi de peterselie erover.

 

Recept: Helen (van ’Le Lapin Volant’)