Bijgerecht
4 personen
Saté babi met ketjapsaus
Ingredienten
1 teentje knoflook
500 g varkenshaas in
niet te kleine stukjes
1 ui
zonnebloem of arachide
olie
2 theelepels
korianderpoeder
8 eetlepels ketjap manis
2
theelepels sambal oelek
500 gram satévlees
Bereiden
Pel en pers het tentje knoflook, pel en snipper de ui.
Roer een marinade van ui,
knoflook, korianderpoeder, 2 eetlepels ketjap, olie en de sambal door elkaar. Schep het vlees door
de marinade en laat het ca. 1 uur afgedekt staan
Verwarm de oven voor op 180 graden
Rijg het vlees aan de
prikkers en rooster de saté ca. 6 minuten onder de gril in de hete oven, keer ze
een keertje om.
Serveer de sate met
ketjapsaus
Bron: AH kookschrift, recept 14210