Bijgerecht
4 personen
Rode kool
500 gr rode kool
1 rode ui
250 gr appels (bv Elstar)
50 g donkere rozijnen
2 el rode wijnazijn
2 el riet suiker
1 tl kruidnagelpoeder
1 tl nootmuskaat
1 tl kaneel
2 tl zout
vers gemalen peper
15 gr boter
Bereidingswijze
Verwarm de
oven op 150 graden
Snij de kool in kleine stukjes. Verwijder het grote witte hart. Schil de appels
en snij ze in stukjes. Maak de ui schoon en snij hem in stukjes.
Maak een papje van de rode wijnazijn, de suiker, kruidnagelpoeder, versgeraspte
nootmuskaat, kaneel, zout en peper.
Vul een braadpan met alle ingrediënten en meng goed. Leg de boter in stukjes er
bovenop.
Doe een deksel op de pan en laat het in de oven 3 uur stoven. Tussendoor een
paar keer roeren.
Bron: http://www.smulweb.nl/recepten/1365924/Gestoofde-rode-kool