Bijgerecht
4 personen

Risotto met champignons
Risotto con i funghi


6 eetlepels Bertolli Classico

1 ui, fijngesnipperd

400 g risottorijst

1 liter bouillon(van tabletten)

225 g doperwtjes uit de diepvries

250 g (kastanje-)champignons, in plakjes

50 g (vers geraspte) Parmezaanse kaas

zout, versgemalen peper


Verwarm in een pan 4 eetlepels Bertolli Classico en fruit de ui zachtjes glazig. Roer de rijst erdoor en bak deze al omscheppend tot alle korrels rondom met olie bedekt zijn. Voeg de helft van de bouillon toe en kook het onafgedekt ca. 10 minuten op een laag vuur. Roer het regelmatig door. Voeg de rest van de bouillon en de doperwtjes toe en kook de risotto in ca. 10 minuten zachtjes gaar. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels Bertolli Classico en bak de champignons op hoog vuur al omscheppend bruin. Laat het vocht goed verdampen. Schep de champignons en de kaas erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe. Laat de risotto hierna nog ca. 5 minuten afgedekt staan.

 

Ik heb dit gerecht bij de Saltimbocca met courgettesalade geserveerd, daarom heb ik de erwtjes weggelaten.


Bron: www.bertolli.nl