Bijgerecht
4 personen
6 eetlepels Bertolli Classico
1 ui, fijngesnipperd
400 g risottorijst
1 liter bouillon(van tabletten)
225 g doperwtjes uit de diepvries
250 g (kastanje-)champignons, in plakjes
50 g (vers geraspte) Parmezaanse kaas
zout, versgemalen peper
Verwarm in een pan 4 eetlepels Bertolli Classico en fruit de ui zachtjes glazig.
Roer de rijst erdoor en bak deze al omscheppend tot alle korrels rondom met olie
bedekt zijn. Voeg de helft van de bouillon toe en kook het onafgedekt ca. 10
minuten op een laag vuur. Roer het regelmatig door. Voeg de rest van de bouillon
en de doperwtjes toe en kook de risotto in ca. 10 minuten zachtjes gaar. Verhit
in een koekenpan 2 eetlepels Bertolli Classico en bak de champignons op hoog
vuur al omscheppend bruin. Laat het vocht goed verdampen. Schep de champignons
en de kaas erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe. Laat de risotto hierna
nog ca. 5 minuten afgedekt staan.
Ik heb dit gerecht bij de Saltimbocca met courgettesalade geserveerd, daarom heb ik de erwtjes weggelaten.
Bron: www.bertolli.nl