Bijgerecht
4 personen

Ratatouille


Ingredienten

1 groene courgette

1 gele courgette

1 aubergine

4 tomaten

1 ui, gesipperd

1 rode paprika, in blokjes

6 tomaten, in stukjes

1 teen knoflook, gesnipperd

4 takjes tijm

Zout

peper

 

Bereidingswijze

Bak in een pan eerst de ui en de knoflook tot ze glazig zijn. Voeg dan de paprika, de blokjes tomaat en de tijm toe. Laat dit langzaam garen tot een saus (ca. 30 min.). Zeef de saus en breng op smaak met peper en zout. Doe de saus in een ovenvaste platte schaal.

Snijd de courgette, aubergine en tomaten in plakjes en schik die in de schaal met tomatensaus dakpansgewijze. Dek de schaal af met beboterd bakpapier.

Schuif de schaal in een voorverwarmde oven (170 °C) en bak ca. 20 minuten tot de groente gaar is.

Recept: Taste of Life (Rudolph van Veen)