Bijgerecht
35  stuks

Poffertjes


Ingredienten

125 gram bloem

Snuf zout

eetlepels suiker

˝ zakje gedroogde gist (3,5 gram) of ruime tl bakpoeder

175 milliliter melk

˝ ei

 

Neem een beslagkom en meng hier de bloem, de suiker en het zout in. Het zout moet niet rechtstreeks met de gedroogde gist in contact komen.

Voeg na het mengen de gist toe en vervolgens de melk. Meng dit goed met een garde zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg ook het ei toe, meng goed en dek de bak af met een vochtige theedoek. Zet voor een uur op een warme plek.

Na een uur vul je een spuitbus of zak met het beslag en vet je de poffertjespan in met ongezouten roomboter. Zet op medium vuur. Wanneer de pan goed heet is spuit je de poffertjes in de pan.

Het verschilt per pan en per gasfornuis hoeveel tijd het omdraaien van de poffertjes kost. Bij mij duurde het een minuutje (aan twee kanten). Gebruik een vorkje of een satéprikker om ze om te draaien.

 

Bron: http://www.zoetrecepten.nl/recepten/basisrecept-de-lekkerste-poffertjes/