Bijgerecht
35 stuks
Poffertjes
125 gram bloem
Snuf zout
eetlepels suiker
˝ zakje gedroogde gist (3,5 gram) of ruime tl
bakpoeder
175 milliliter melk
˝ ei
Neem een beslagkom en meng hier de bloem, de suiker en
het zout in. Het zout moet niet rechtstreeks met de gedroogde gist in contact
komen.
Voeg na het mengen de gist toe en vervolgens de melk.
Meng dit goed met een garde zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg ook het ei
toe, meng goed en dek de bak af met een vochtige theedoek. Zet voor een uur op
een warme plek.
Na een uur vul je een spuitbus of zak met het beslag en
vet je de poffertjespan in met ongezouten roomboter. Zet op medium vuur. Wanneer
de pan goed heet is spuit je de poffertjes in de pan.
Het verschilt per pan en per gasfornuis hoeveel tijd het
omdraaien van de poffertjes kost. Bij mij duurde het een minuutje (aan twee
kanten). Gebruik een vorkje of een satéprikker om ze om te draaien.
Bron: http://www.zoetrecepten.nl/recepten/basisrecept-de-lekkerste-poffertjes/