Bijgerecht
4 personen

Petjil


Ingredienten
1 pond kousenband
1 pond spitskool
1 pond taugé
1 kilo dagoeblad
zout
petjil sambal (toko)


Bereiding
Kousenband aan beide uiteinden een stukje verwijderen en op vingerlengte snijden. Goed wassen. De kool wassen en in fijne stukjes snijden. De dagoeblad schoonmaken, steeltjes eraf halen en goed afspoelen. Taugé schoonmaken, kiemen en worteltjes eraf halen (dan gaat de grondsmaak eraf) en wassen.
Kook eerst de kousenband in zout water beetgaar. Blancheer dan achter elkaar de kool, de taugé en het dagoeblad.
Los de petjil sambal op met een klein beetje water. Ik had het uit Suriname meegebracht, daar is het verkrijgbaar in pasta, hier zag ik alleen poedervormige petjil sambal. Zorg dat het een dikke saus wordt.
Schik de groenten op een schaal en De groenten in vieren op een schaal doen en de pindasaus er in het midden bijgieten


Bron: http://surinaamsekeuken.web-log.nl/surinaamsekeuken/2004/06/petjel.html