Bijgerecht
3 personen

Nasi Goreng


Ingredienten

2 eieren
1 eetlepel arachide-of sesamolie
2 uien, fijngehakt
2 teentjes knoflook, geperst
3 cm verse gemberwortel, fijngehakt
1 grote verse chilipeper, zonder zaad en in plakjes
½ theelepel kurkumapoeder
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel korianderpoeder
2 handen gebakken kip in dunne reepjes
3 porties koude gekookte rijst
1 eetlepel sojasaus
2 eetlepels pindà's
 
Klop de eieren los in een kom, bak ze in een wijde koekenpan in weinig olie tot ze stevig zijn en maak een dikke omelet. Snijd deze in dunne reepjes en zet apart.

 

Doe de arachideolie, uien, knoflook, gember en chilipeper in de pan en laat circa 5 minuten zachtjes bakken tot de uien glazig zijn. Voeg dan de kurkuma, komijn en koriander toe en daarna de kip (of rundvlees of vis). Roer goed en bak een paar minuten op een matig hoog vuur. Maak indien nodig de gekookte rijst met een lepel los en voeg hem toe aan de pan. Blijf nog circa 5 minuten roeren tot alles kokendheet is. Roer dan de sojasaus erdoor. Rooster de pinda's in een kleine droge pan op laag vuur en garneer je nasi goreng met de noten en omeletreepjes. Geen restje rijst? Doe dan een kopje droge rijst in kokend water, kook tot hij zacht is en laat afkoelen tot gebruik.
 
Bron: Reis om de wereld in 80 gerechten van David Loftus