Bijgerecht
voor vier personen
Hasselbackaardappelen
Ingrediënten
4 grote aardappels, geschild
3 el boter, gesmolten
2 el boter
50 g gruyere, geraspt
1 tl paprikapoeder
Bereidingswijze
Verhit de oven voor
op 200 °C.
Leg een aardappel met de lange zijde op een snijplank. Steek op 1/3 hoogte een
sateprikker horizontaal en in de lengte door de aardappel heen. Snijd met een
scherp mes de aardappel van bovenaf in plakjes van ca. 3 mm dikte. De
sateprikker voorkomt dat de aardappel helemaal doorgesneden wordt. Doe dit met
alle vier de aardappels.
Kwast de ingesneden aardappels ruim in met de gesmolten boter en bestrooi ze met
peper en zout. Zet de aardappels in een ovenschaal en leg op elke aardappel een
1/2 el boter. Bak ze in de oven in 50 min. krokant en gaar. Bedruip de
aardappels tijdens de bereiding 2x met de gesmolten boter uit de schaal.
Bestrooi de aardappels 5 min. voor het einde van de baktijd met geraspte kaas en
paprikapoeder.