Bijgerecht
voor vier personen

Hasselbackaardappelen


Ingrediënten

4 grote aardappels, geschild

3 el boter, gesmolten

2 el boter

50 g gruyere, geraspt

1 tl paprikapoeder

 

Bereidingswijze

Verhit de oven voor op 200 °C.
Leg een aardappel met de lange zijde op een snijplank. Steek op 1/3 hoogte een sateprikker horizontaal en in de lengte door de aardappel heen. Snijd met een scherp mes de aardappel van bovenaf in plakjes van ca. 3 mm dikte. De sateprikker voorkomt dat de aardappel helemaal doorgesneden wordt. Doe dit met alle vier de aardappels.
Kwast de ingesneden aardappels ruim in met de gesmolten boter en bestrooi ze met peper en zout. Zet de aardappels in een ovenschaal en leg op elke aardappel een 1/2 el boter. Bak ze in de oven in 50 min. krokant en gaar. Bedruip de aardappels tijdens de bereiding 2x met de gesmolten boter uit de schaal.

Bestrooi de aardappels 5 min. voor het einde van de baktijd met geraspte kaas en paprikapoeder.