Bijgerecht

4 personen

Groenten in gelei


Ingrediënten:
100 g groene aspergetips

200 g tuinerwten extra fijn (diepvries)

1 courgette, in linten

0 blaadjes gelatine

2 bouillonblokjes 100 ml droge witte wijn

2 eetlepels verse peterselie (zakje a 30 g),

fijngesneden 100 g fetakaas, in blokjes

1/2 citroen, schoongeboend en schil geraspt

 

Bereiden

Kook de aspergetips en tuinerwten 1-2 minuten in water met zout en spoel koud af. Maak courgettelinten met een kaasschaaf en halveer ze in de lengte. Kook ze 1 minuut in een laagje water. Laat even afkoelen.

Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Breng 300 ml water aan de kook en los hierin de bouillonblokjes op. Schenk de witte wijn erbij, haal de pan van het vuur. Roer de goed uitgeknepen gelatine erdoor.

Schep de tuinerwten en de peterselie door elkaar en schep ze in de met huishoudfolie beklede cakevorm. Leg er een laagje fetablokjes bovenop, daarboven de citroenrasp en bestrooi dit met peper.

Drapeer de courgettelinten over de fetablokjes en leg de aspergetips erbovenop. Schenk het gelatinemengsel over de vulling. Laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast. Stort de groenten in gelei voorzichtig op een schaal.

 

Bron Allerhande nr. 12, 2007