Bijgerecht
4 personen

Geroosterde Thais gekruide paprika's


2 rode paprika's

2 gele paprika's

2 groene paprika's

2 rode chilipepers, zonder zaad en fijngesneden

1 stengel citroengras, fijngesneden

4 el limoensap

2 el palmsuiker

1 el Thaise vissaus

 

Rooster de paprika's onder een hete grill. Draai ze daarbij regelmatig om tot het vel is zwartgeblakerd. Laat ze licht afkoelen en verwijder dan de vellen. Snijd de paprika's doormidden en verwijder het zaad en de zaadlijsten.

Snijd de paprika's in dikke repen en leg ze op een grote serveerschaa.

Doe de pepers, het citroengras, het limoensam, de suiker en de vissaus in een pot met schroefdeksel en schud het geheel totdat alle ingrediënten goed zijn vermengd .

Schenk de dressing over de paprika's (de smaken vermengen zich het best als de paprika's nog warm zijn) en laat het geheel volledig afkoelen. Zet ze voor het serveren minstens 1 uur in de koelkast.

 

Uit: kookgids Thais van Christine France