Bijgerecht
voor vier personen
Fusionpasta met paksoi
Ingrediënten
350 gedroogde pasta, b.v. fusili of farfalle
500 g paksoi
3 el olijfolie extra vergine
3 tenen knoflook in plakjes
2 tl zout
1 tl versgemalen vijfkleurenpeper (of zwarte peper)
2 el lichte sojasaus
1 el citroensap
2 el gehakte bieslook
2 el fijngehakte koriander
versgeraspte parmezaanse kaas om erbij te serveren
Bereidingswijze
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op het pak. laat uitlekken.
Snijd de paksoi in stukken van ca. 7 cm.
Zet een wok op hoog vuur. Giet de olie erin en roerbak de knoflook 30 seconden tot hij begint te kleuren. Voeg de paksoi toe en roerbak 3 minuten. Doe zout, peper, sojasaus en citroen toe en roerbak nog 1 minuut. Schep de pasta in de wok en laat het omscheppend doorwarmen. Voeg bieslook en koriander toe en schep nogmaals goed om.
Serveer meteen en geef de parmezaanse kaas er apart bij.
Op de foto is wordt de pasta vergezeld van door lamkotelletjes
Bron Ken Hom: Op Reis met de Wok