Bijgerecht
4 personen

Bladertaartje met andijvie en roquefort

Sfogliate alVindivia e roquefort

Ingrediënten

350 g krulandijvie

300 g bladerdeeg (rol)

160 g ui

90 g roquefort

knoflook

extravergine olijfolie

zout

 

Materialen: 2 taartvormen (16 cm 0, 3,5 cm h)

bakpapier

 

Bereidingstijd: ca. 50 min.

 

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de stronk van de andijvie, haal de blaadjes los en was ze. Snijd de ui in ringen en fruit hem glazig met 3 lichtjes gekneusde ongepelde knoflookteentjes in 6-7 el olie. Voeg de andijvie toe en bak hem al omscheppend ca. 2 minuten. Breng lichtjes op smaak met zout en verwijder de knoflook. Bekleed de taartvormen met bakpapier. Steek 2 cirkels (28 cm 0) uit het bladerdeeg en bekleed hiermee de taartvormen. Snijd de roquefort in dunne plakjes (ca. 5 mm] en verdeel de kaas over de bodem van de taartvormen. Verdeel de andijvie eroverheen en vouw het bladerdeeg over de vulling. Zet de taartjes 20-25 minuten in de oven. Haal ze eruit en laat ze iets afkoelen. Neem de taartjes uit de vorm en serveer ze.

 

Commentaar Rudi

Ik kon geen krulandijvie krijgen dus heb gewone andijvie genomen. Daarin zat waarschijnlijk teveel water waardoor het een natte 'kledder' werd. Ik had de andijvie ook niet uitgekepen, dat is waarschijnlijk wel verstandig. Ook is het gerecht gemaakt in slechts 1 bakblik van 16 cm waardoor het vermoedelijk teveel massa had en dus ook natter bleef. Het smaakte overigens uistekend!

Bron: La Cucina Italiana November 2010 blz 44