Bijgerecht
4 personen
Bladertaartje met andijvie en roquefort
Sfogliate alVindivia e roquefortIngrediënten
350 g krulandijvie
300 g bladerdeeg (rol)
160 g ui
90 g roquefort
knoflook
extravergine olijfolie
zout
Materialen: 2 taartvormen (16 cm 0, 3,5 cm h)
bakpapier
Bereidingstijd: ca. 50 min.
Verwarm de oven voor op
180°C. Snijd de stronk van de andijvie, haal de blaadjes los en was ze. Snijd de
ui in ringen en fruit hem glazig met 3 lichtjes gekneusde ongepelde
knoflookteentjes in 6-7 el olie. Voeg de andijvie toe en bak hem al omscheppend
ca. 2 minuten. Breng lichtjes op smaak met zout en verwijder de knoflook.
Bekleed de taartvormen met bakpapier. Steek 2 cirkels (28 cm 0) uit het
bladerdeeg en bekleed hiermee de taartvormen. Snijd de roquefort in dunne
plakjes (ca. 5 mm] en verdeel de kaas over de bodem van de taartvormen. Verdeel
de andijvie eroverheen en vouw het bladerdeeg over de vulling. Zet de taartjes
20-25 minuten in de oven. Haal ze eruit en laat ze iets afkoelen. Neem de
taartjes uit de vorm en serveer ze.
Ik kon geen krulandijvie krijgen dus heb gewone andijvie genomen. Daarin zat waarschijnlijk teveel water waardoor het een natte 'kledder' werd. Ik had de andijvie ook niet uitgekepen, dat is waarschijnlijk wel verstandig. Ook is het gerecht gemaakt in slechts 1 bakblik van 16 cm waardoor het vermoedelijk teveel massa had en dus ook natter bleef. Het smaakte overigens uistekend!
Bron: La Cucina Italiana November 2010 blz 44