Menu 4 maart 2009

 

Deze eetclubavond is de eerste waaraan mijn moeder en schoonmoeder een bijdrage hadden in verband met mijn ernstige blessure. Omdat het niet echt exquise gerechten waren waar ik mijn gasten op heb verhaald heb ik ze niet opgenomen in de standaard eetclub setup maar ze hieronder vermeld. De eters waren echter zeer te spreken over het geserveerde.

 

 

 

 

 

Voorgerecht: Zelfgemaakte groentensoep

Hoofdgerecht: Zuurkoolschotel

Nagerecht: Boerenyoghurt met kersen

De zuurkoolschotel viel zeer in de smaak,

Binnen de kortste keren was de (grote) schaal leeg

 

 

Soep
4 personen

Zelfgemaakte groentensoep


Ingrediënten

1 liter zelfgetrokken runderbouillon met soepvlees

2 runderbouillonblokjes

200 gr soepgroente

vermicelli

 

Breng de runderbouillon aan de kook en verkruimel de bouillonblokjes erin.

Voeg de groente en de vermicelli toe en laat nog 10 minuten zachtjes koken.

 

Hoofdgerecht
4 personen

Zuurkoolschotel


Ingrediënten

300 gram magere spekjes

300 gram gehakt

1 rode paprika, fijngesneden

2 uien, fijngesneden

2 knoflookteentjes, geperst

1 zak zuurkool, naturel

vleeskruiden

800 gram aardappelen

2 blikjes ananas

100 gram geraspte jonge kaas

nootmuskaat

paneermeel

zout en peper

 

Kook de aardappels.

Bak de spekjes uit en haal ze uit de pan

Bak in diezelfde pan de gehakt rul, met vleeskruiden

Voeg op het laatst de ui, paprika en knoflook toe laat nog enige minuten bakken tot de ui glazig is. Meng het geheel met de spekjes

Voeg de groente en de vermicelli toe en laat nog 10 minuten zachtjes koken.

Verwarm de oven voor op 175 graden

Maak aardappelpuree waarbij je de melk vervangt door de ananassap uit de blikjes. Als je te weinig vocht heb kun je nog melk toevoegen. Voeg de kaas toe en nootmuskaat naar smaak en warm door tot de klaas gesmolten is.

Pak een grote ovenschaal en vet deze in.

Verdeel het vlees/paprikamengsel over de bodem. Daaroverheen de zuurkool, gemengd met de ananas. Om een minder zure smaak te krijgen kun je de zuurkook uitspoelen.

Daaroverheen gaat een laag aardappelpuree waarna de schaal wordt bedekt met een dun laagje paneermeel.

(Indien het mengsel al ver is afgekoeld zet je hem eerst 20 minuten met deksel in de oven om voor te verwarmen).

Dit gaat zonder deksel, 30 minuten in de oven.

Nagerecht
4 personen

Boerenyoghurt met kersen


Ingrediënten

1 liter boerenyoghurt

1 pot kersen op siroop

 

Mik de ingredienten door elkaar en serveer