Amuse
4 personen
Ingrediënten
1 kleine tl Shichimi Togarashi
200 gram shiitake paddenstoelen
2 tl sojasaus
40 ml olijfolie
Zeezout
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd heel voorzichtig de steeltjes van de shiitake
af. Snijd de shiitake in plakjes met een scherp mes.
Meng de olijfolie met de sojasaus en de Shichimi
Togarashi en roer even goed door. Doe de plakjes shiitake bij de sojasaus-olie
en schep eventjes om. Gebruik niet teveel saus, dan worden je shiitake namelijk
minder knapperig.
Verdeel de aangemaakte shiitake over de bakplaat bekleed met bakpapier. Bak 10
minuten in de oven op 180 graden. Wil je ze nog krokanter, dan doe je ze nog 5
minuten langer.
Bestrooi met een klein beetje zeezout (ze zijn al zout genoeg door de sojasaus,
dus gebruik niet teveel).
Recept: Jonnie Boer
Commentaar van Joost:
Dit was een amuse. Eenvoudig en lekker!
Shichimi Togarashi is een van de kruidenmengsels van Jonnie Boer die je bij de
supermarkt kunt kopen.