Amuse
4 personen

Shitake paddestoelen uit de oven


Ingrediënten
1 kleine tl Shichimi Togarashi
200 gram shiitake paddenstoelen
2 tl sojasaus
40 ml olijfolie
Zeezout
 
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd heel voorzichtig de steeltjes van de shiitake af. Snijd de shiitake in plakjes met een scherp mes. 
Meng de olijfolie met de sojasaus en de Shichimi Togarashi en roer even goed door. Doe de plakjes shiitake bij de sojasaus-olie en schep eventjes om. Gebruik niet teveel saus, dan worden je shiitake namelijk minder knapperig.
Verdeel de aangemaakte shiitake over de bakplaat bekleed met bakpapier. Bak 10 minuten in de oven op 180 graden. Wil je ze nog krokanter, dan doe je ze nog 5 minuten langer.
Bestrooi met een klein beetje zeezout (ze zijn al zout genoeg door de sojasaus, dus gebruik niet teveel).
 
Recept: Jonnie Boer


Commentaar van Joost:
Dit was een amuse. Eenvoudig en lekker! 
Shichimi Togarashi is een van de kruidenmengsels van Jonnie Boer die je bij de supermarkt kunt kopen.