500 g risottorijst
1 blikje tonijn (200 g) uitgelekt
1 theelepel paprikapoeder
1 eetlepel kappertjes fijngesneden
1 ei 50 g paneermeel
1 blikje tonijn (200 g) uitgelekt
1 theelepel paprikapoeder
1 eetlepel kappertjes fijngesneden
1 ei 50 g paneermeel
Bereid de risottorijst volgens de
aanwijzingen op de verpakking en laat de rijst afkoelen. Schep de
helft van de tonijn door de risotto. Meng de andere helft met de
paprikapoeder, de kappertjes en zout en peper naar smaak. Kneed dit
tonijnmengsel goed tot het plakkerig is. Verdeel de risotto in 12
porties en vorm er met vochtige handen balletjes van. Druk met je
duim in elke risottobal een gat en duw hier een portie van het
tonijnmengsel in. Maak het gat dicht en kneed de risottobal weer
mooi egaal. Doe hetzelfde met de andere risottoballen. Klop het ei
los in een diep bord. Haal de risottoballen eerst helemaal rondom
door het ei en wentel ze daarna door het paneermeel. Verhit de
frituurolie of het vet in de frituurpan tot 175 °C. Frituur de
risottoballen met 4-6 tegelijk in 3-4 minuten goudbruin en gaar.
Laat ze in een vergiet bekleed met keukenpapier uitlekken.