Amuse
12 stuks

Risottoballetjes met tonijn


500 g risottorijst
1 blikje tonijn (200 g) uitgelekt
1 theelepel paprikapoeder
1 eetlepel kappertjes fijngesneden
1 ei 50 g paneermeel
 
Bereid de risottorijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat de rijst afkoelen. Schep de helft van de tonijn door de risotto. Meng de andere helft met de paprikapoeder, de kappertjes en zout en peper naar smaak. Kneed dit tonijnmengsel goed tot het plakkerig is. Verdeel de risotto in 12 porties en vorm er met vochtige handen balletjes van. Druk met je duim in elke risottobal een gat en duw hier een portie van het tonijnmengsel in. Maak het gat dicht en kneed de risottobal weer mooi egaal. Doe hetzelfde met de andere risottoballen. Klop het ei los in een diep bord. Haal de risottoballen eerst helemaal rondom door het ei en wentel ze daarna door het paneermeel. Verhit de frituurolie of het vet in de frituurpan tot 175 °C. Frituur de risottoballen met 4-6 tegelijk in 3-4 minuten goudbruin en gaar. Laat ze in een vergiet bekleed met keukenpapier uitlekken.

Uit: Allerhande september 2007