Appetizer
voor vier glazen

Pisco sour met chacitas (Peruaans)


vier borrelglaasjes Pisco

sap van 10 limoenen

3-5 eetlepels suiker

10 - 15 ijsblokjes (aan gruis)

eiwit van 2 eieren

snufje kaneel

bakje chacitas (geroosterde mais)

 

Bereidingswijze

Klop het eiwit schuimig. Voeg dan de limoensap, de pisco, de suiker en het ijs in de blender toe en mix. Voeg niet meteen alle suiker toe, begin eerst met twee eetlepels. Je kan altijd nog meer suiker toevoegen als het goedje te zuur voor je smaak blijkt te zijn. Blend alles tot het eiwit er voor zorgt dat je een schuimig drankje hebt. Gebruik een klein lepeltje om het even te proeven. Voeg nog een lepeltje suiker toe als het te zuur is. Blend alls weer even kort en proef opnieuw. Herhaal tot je de juiste smaak te pakken hebt. Als je het zoet genoeg maar ook nog te sterk vind is een aanlengen met water een optie. Verder is het een beetje spelen met de ingredienten om de juiste smaak te vinden. Het ijs moet gesmolten zijn, dan is het drankje klaar.

Verdeel de drank over de glazen en strooi er een klein beetje kaneelpoeder overheen. Serveer met een rietje en een schijfje limoen op de rand.
Als extra appetizer had ik geroosterde mais uit Peru meegenomen. Zelf vind ik ze erg lekker, de andere eetclubgenoten waren er niet kapot van.

 

Bron: Peruvian Cooking, basic recipes van Annik Franco Barreau