Amuse
4 personen
Gehaktballetjes met tzatziki
Komkommer, zonder zaadjes in kleine stukjes, enigszins gedroogd
Volle Griekse yoghurt, 250 ml
Rundergehakt, 250 gram
Pistachenoten 30 gram, gepeld en licht gebakken in de koekenpan met beetje olie. Na het bakken fijn hakken
Verse munt, fijngehakt
Knoflook, twee teentjes
Gember
Om de tzatziki te maken is alleen komkommer en goede yoghurt nodig. De volle Griekse yoghurt uit de supermarkt is geschikt als het vocht door een doek heen verwijderd is. Snijd de komkommer in de lengte door, verwijder de zaadjes en snijd hem in stukken. Laat dit enige tijd aan de lucht drogen en rasp dan de stukken fijn. Meng de yoghurt en de komkommer met de helft van de fijngehakte munt en de knoflook tot een frisse tzatziki.
Meng het gehakt met de andere helft van de munt, de pistachenoten, gember en zout en peper. Draai hier kleine balletjes van, ca. 16 stuks. Bak de gehaktballetjes op een kleine hittebron (ca. 10 minuten) tot ze van binnen gaar zijn.
Bron: Allerhande, kaart 84456
Crostini met chopped Griekse olijvenmix