Amuse

4 personen

Gehaktballetjes met tzatziki


Komkommer, zonder zaadjes in kleine stukjes, enigszins gedroogd

Volle Griekse yoghurt, 250 ml

Rundergehakt, 250 gram

Pistachenoten 30 gram, gepeld en licht gebakken in de koekenpan met beetje olie. Na het bakken fijn hakken

Verse munt, fijngehakt

Knoflook, twee teentjes

Gember

 

Om de tzatziki te maken is alleen komkommer en goede yoghurt nodig. De volle Griekse yoghurt uit de supermarkt is geschikt als het vocht door een doek heen verwijderd is. Snijd de komkommer in de lengte door, verwijder de zaadjes en snijd hem in stukken. Laat dit enige tijd aan de lucht drogen en rasp dan de stukken fijn. Meng de yoghurt en de komkommer met de helft van de fijngehakte munt en de knoflook tot een frisse tzatziki.

Meng het gehakt met de andere helft van de munt, de pistachenoten, gember en zout en peper. Draai hier kleine balletjes van, ca. 16 stuks. Bak de gehaktballetjes op een kleine hittebron (ca. 10 minuten) tot ze van binnen gaar zijn.

 

Bron: Allerhande, kaart 84456

 

Crostini met chopped Griekse olijvenmix


Uit Griekenland had ik een pot chopped Greek olive mix meegenomen. Dit smaakte heerlijk op crostini en andere harde toastjes.