Voorgerecht
4 personen
Gegelatineerde tomaten
Ingrediënten
4 tomaten (600 g)
50 g tonijn op olie
50 g mozzarella
6 g gelatine
halve citroen
tabasco
basilicum
zout
Snijd de kapjes van de tomaten, hol ze uit en bewaar de pulp. Bestrooi de uitgeholde tomaten met zout en zet ze op de kop zodat het vocht eruit trekt. Week de gelatine in water, knijp het uit en los hem op het vuur op.
Pureer de kapjes en de pulp uit de tomaten en knijp de citroen erboven uit. Voeg er water aan toe tot het geheel 250 ml bedraagt. Breng het tomatenmengsel op smaak met zout, tabasco, fijngehakte basilicum en voeg de gelatine toe.
Snijd de tonijn en de mozzarella fijn, megn ze en verdeel ze over de tomaten. Vul de tomaten met het geleimengsel en zet ze ca. 2 uur in de koelkast.
Serveer met basilicumblaadjes.
Bron: Cuchina Italiana, augustus 2010, blz 20